Good France 2018 ponownie w Hotelu Słoneczny Zdrój (foto)
Dodał: Milena Data: 2018-03-26 19:22:34 (czytane: 21179)
Święto francuskiej kuchni po rocznej przerwie ponownie zagościło w buskim Hotelu Słoneczny Zdrój Medical Spa&Wellness.
2000 szefów kuchni, 2000 menu, na 5 kontynentach - tak w liczbach przedstawia się wydarzenie Good France. Projekt ten jest hołdem dla wyśmienitej francuskiej sztuki kulinarnej. Ideą zaś jest dzielenie się, wspólne przeżywanie przyjemności oraz uznanie dla dobrej żywności.
Jest to 4 edycja światowej imprezy, zainicjowana przez Ambasadora Francji, u nas w Hotelu jest to druga edycja, a ja mam okazję po raz pierwszy prowadzić tak wspaniałe wydarzenie - mówił pełniący obowiązki Szefa Kuchni z restauracji Ponidzie Dominik Błażewicz.
Jest to 4 edycja światowej imprezy, zainicjowana przez Ambasadora Francji, u nas w Hotelu jest to druga edycja, a ja mam okazję po raz pierwszy prowadzić tak wspaniałe wydarzenie - mówił pełniący obowiązki Szefa Kuchni z restauracji Ponidzie Dominik Błażewicz.
Tartar ze strusia, jesiotr marynowany w cytrusach, wędzona kaczka, dorsz w sosie bearnaise, polędwiczki z
dzika - to jedne z nielicznych produktów, którymi mogli się rozkoszować przybyli goście.
Wieczór uświetnił koncert "Pod dachami Paryża" prezentujący największe
francuskie przeboje w wykonaniu Marty Wilk - gwiazdy polskich scen
muzycznych, Mariusza Jaśko - mistrza rewii, gwiazdy Teatru Muzycznego
Sabat Małgorzaty Potockiej oraz Jakuba Oczkowskiego - solisty Teatru
Wielkiego Opery Narodowej, gwiazdy festiwalu Jana Kiepury w Krynicy.
REKLAMA
Komentarze (0)
Uwaga: Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii. Za wypowiedzi naruszające prawo lub chronione prawem dobra osób trzecich grozi odpowiedzialność karna lub cywilna. IP Twojego komputera: 18.117.158.47