Festiwal Smaku również w Busku-Zdroju - poznaj lokale i ich menu
Dodał: Marta Data: 2025-03-08 11:50:11 (czytane: 3796)
- Przystawkę + danie główne – 49 zł,
- Deser – 22 zł,
- Drink – 19 zł.
Hotel Polonia Park
Hotel Polonia Park to miejsce, w którym tradycyjne smaki spotykają się z nowoczesnym podejściem do kuchni. W klimatycznym wnętrzu można delektować się daniami opartymi na sezonowych, lokalnych składnikach.
Menu festiwalowe przygotowane przez szefa kuchni Sebastiana Strójwąsa:
- Przystawka – Buncok Strzałkowski, raki, kalarepa, zioła, puree marchewkowe z szafranem, endywia.
- Danie główne – Górka cielęca, fondant ziemniaczany, sałatka z topinamburu, orzechy włoskie, szpinak, demi-glace.
- Deser – Monodeser: biała czekolada, cytryna, prosecco, mascarpone, glazura z jadalnym złotem.
- Drink festiwalowy.
Buffalo Pub Pizza & Burger
Buffalo Pub Pizza & Burger to lokal specjalizujący się w kuchni amerykańskiej, oferujący także pizzę, panuzzo i burgery.
Menu festiwalowe przygotowane przez właściciela Pawła Tompóra:
- Przystawka – Buffalo wings and blue cheese dip – lekko pikantne skrzydełka panierowane w glazurze buffalo, podawane z sosem na bazie gorgonzoli.
- Danie główne – Żeberko low and slow w glazurze BBQ, ziemniak hasselback z Parmigiano Reggiano i szczypiorkiem, colesław.
- Deser – Cannoli z nadzieniem pistacjowym.
- Drink – Buffalo Spritz.
Udział buskich lokali w Festiwalu Smaku to okazja dla mieszkańców regionu do odkrywania nowych smaków i cieszenia się starannie przygotowanymi potrawami w atrakcyjnych cenach.
Festiwal Smaku odbędzie się w dniach 10–14 marca 2025 r. Więcej informacji można znaleźć na stronie www.Festiwal-Smaku.pl oraz profilu wydarzenia na Facebooku.
Zobacz festiwalowe dania w naszej galerii pod artykułem.
Reklama